Indulj el, hogy megérkezhess...

Zsóka fogadója

Egy kis „történelem” ...

100 2596Az étterem épületét 1999-ben vásároltuk. A helyiek elmondása szerint régen is fogadó volt, csak akkor a jelenlegi étterem épületében a váltó lovakat tartották.. A mai parkoló helyèn volt a kocsma kugli pályája, melyre az idősebb korosztály még most is szívesen emlékszik. Sajnos, amikor mi vásároltuk, már nem volt meg.

Fiatalok lévén, teli elképzelésekkel, tervekkel belevágtunk. A család és a barátok segítségével felújítottuk. Sokan "futó bolondnak" tartottak minket, hogy miért is szeretnénk az Isten háta mögött éttermet nyitni. Akkor a Nivegy-Völgy és a Káli medence még nem voltak ismertek a turisták számára. Elszántságunk töretlen maradt, míg végül 6 évvel később 2005 nyarán az éttermünk Zsóka Fogadója néven megnyitotta kapuit. Hogy miért Zsóka? Az akkor még csak 3,5 éves kislányunknak, akit Zsókának hívnak, ajánlottuk.

Először csak szezonális jelleggel, kis csapattal működtünk. Aztán ahogy telt az idő, és a vendégek egyre gyakrabban érdeklődtek szállás iránt, próbáltuk ezt az igényt is kielégíteni. 2006 őszén került birtokunkba a ma már Fehérborok udvarának nevezett ingatlan. 2007 nyár elejére készültek el az eredetileg pajta épületből kialakított Juhfark és Szürkebarát apartmanok. A Vendégházat, a ma már Vörösborok udvarának nevezett udvart 2008 tavaszán vettük át, és kezdtük szépen lassan az ízlésünkre formálni.

A Kékfrankos, Zweigelt apartmanok 2009-ben készültek el. 2012-ben bővültünk a Gergő pincéjével illetve a Luca udvarházával. A névadók természetesen szintén a gyermekeink voltak. Jelenleg igyekszünk szolgáltatásaink színvonalát, minőségét emelni. Szobáinkat, apartmanjainkat folyamatosan szépítgetjük, csinosítjuk.